Ljubav i milosrđe prema svakome
Kategorija:
Vijesti

Završetak hodočasničke godine

Hodočašćem Riječana Čuvarici grada na Trsat, simbolično je 27. listopada završena hodočasnička sezona u trsatskom Marijanskom svetištu. „Popeli smo se večeras u ovo Marijino svetište ponad Rijeke, poput dvojice vjernika o kojima nam Isus govori u današnjem evanđelju”, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći euharistijsko slavlje pred brojnim Riječanima okupljenim u bazilici svetišta.

Tisuće hodočasnika i ove je godine, tijekom proljeća i ljeta, prošlo Trsatom kako bi zahvalili Majci Mariji ili u molitvi potražiti tračak nade u teškim vremenima, a neumorni franjevci, čuvari svetišta dočekivali su ih i s njima molili.

Nadbiskup je u propovijedi vjernike pozvao da svako svoje hodočašće i molitvu posvete ispravnim vjerskim motivima, da se odlikuju poniznošću pred Bogom, pouzdaju u njegovu ljubav, da ne sude druge i budu svjesni svojih nesavršenosti. „Ono po čemu ćemo biti suđeni jesu prvenstveno ljubav i milosrđe! Pokušajmo to s ovog hodočašća ponijeti sa sobom u svoje domove, na radna mjesta, u susjedstvo i na ulice kojima hodimo. Svjedočiti ljubav i milosrđe prema svakom čovjeku, bez obzira kakav je, svjedočiti to u svijetu koji je sve okrutniji i nemilosrdniji prema svemu što je slabo i nemoćno, to je ono što Gospodin od nas svojih učenika očekuje i po čemu bi nas Bog i ljudi trebali prepoznati. Neka nam Marija, naša  nebeska Majka, koju ovdje posebno štujemo, to izmoli i prati nas na našem životnom hodočašću do konačnog cilja”, rekao je nadbiskup.

Skip to content