Jubilej proslavio sa župljanima kojima je najduže služio
Kategorija:
Vijesti


Mons. Dinko Popović, svećenik Riječke nadbiskupije, proslavljajući 50. obljetnicu svećeničkog ređenja 8. prosinca predslavio je euharistiju u župnoj crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa na riječkoj Podvežici, u župi u kojoj je 36 godina služio kao župnik. Župljani Podvežice s radošću su pozdravili svojeg župnika koji je ispratio generacije Vežičana od 1970. do 2006. godine kada je otišao u mirovinu.

Zahvalivši na kraju mise župljanima na čestitkama, mons. Popović podsjetio je da je između ostalog više od desetljeća bio nadbiskupov povjerenik za sredstva društvene komunikacije te potaknuo vjernike da čitaju Glas Koncila, nadbiskupijski mjesečnik Zvona i druge katoličke medije.

Uz slavljenika misu su suslavili župnik domaćin Ivan Šarić i župnik slavljenikove rodne župe sv. Jurja, Silvije Milin koji je propovijedao. Podsjetivši na bogat životni kurikulum mons. Popovića istaknuo je kako je sve ovozemaljske stvari potrebno promatrati pod vidom vječnosti, u svijetlu vjere i nade u vječni život s Bogom.

Mons. Popović u Riječkoj, a ranije Riječkoj-senjskoj nadbiskupiji, vršio je brojne dužnosti. Od dekana riječkih dekanata, do generalnog vikara pok. nadbiskupa Josipa Pavlišića. Novinari i medijski djelatnici sjećaju ga se kao povjerenika za pastoral medija, dragog i susretljivog suradnika. U vrijeme Domovinskog rata bio je vojni vikar i koordinator duhovne pastve HV-a i policije na području Like i Rijeke, tada u sastavu jedinstvene Riječko-senjske nadbiskupije. Zbog te je službe nositelj Spomenice Domovinskog rata. Niz je godina bio i povjerenik za ekumenizam i dijalog te pokrenuo osnivanje istoimenog odbora u strukturi civilne uprave Grada Rijeke. Za to je djelovanje 2004. godine od Grada nagrađen Zlatnom plaketom „Grb grada Rijeke“. Umirovljeničke dane provodi aktivno u župi Jadranovo, uz pastoralnu pomoć župniku djeluje i u lokalnim medijima. Jedan je od urednika tjedne emisije Emaus na Kvarnerskom radiju u Crikvenici, te piše kolumnu u Primorskim novinama Grada Crikvenice.

Skip to content