Duhovnom glazbom zaključen Festival
Kategorija:
Vijesti


Komorni zbor „Schola Cantorum Rijeka“ duhovnim koncertom 10. listopada zaključio je 8. Festival komorne glazbe u Rijeci. Sa zborovođom i dirigenticom, Ingrid Haller, pred riječkom publikom koja je ispunila najstariju riječku župnu crkvu, Uznesenja Blažene Djevice Marije, izveli su a capella repertoar kojega su otvorili gregorijanskim koralom „Puer natus“.

U nastavku koncerta izveli skladbe J. Gallusa, F. Aneria, I.pl. Zajca, S. Rachmaninova, M. Lauridsena i drugih odabranih skladatelja kojima su obuhvatili povijest glazbe od srednjeg vijeka do XXI. stoljeća. Organizator Festivala bila je Glazbena agencija Haller uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Uz Scholu Cantorum, na Festivalu koji je trajao od 15. rujna do 10. listopada nastupili su: Riječki barokni ansambl „Collegium musicum Fluminense“ sa solistima Ingrid Haller, sopran i Robert Kolar, bariton; Duo Crisóstomo, Trio Poetico i Kvartet Veljak.

Publiku je pozdravio župnik župe gdje se održao veći dio programa Festivala, Mario Gerić koji je izrazio zadovoljstvo što su crkveni prostori odabrani za kvalitetne programe komorne glazbe, ali i primijetio kako bi se za iste javnost trebala više zanimati, tim više što je ulaz na sve koncerte bio besplatan.

Helena Anušić

Skip to content