Duhovna obnova za studente i mlade
Kategorija:
Vijesti

Predbožićna duhovna obnova za studente i mlade održana je 9. prosinca u riječkoj župi Uznesenja Marijina kod Kosog tornja. U organizaciji Ureda za pastoral mladih i Povjerenstva za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije mladi su se u najstarijoj riječkoj crkvi okupili u duhovnom ozračju s prilikom za ispovijed, prije mise koju je predvodio Ivan Šarić, župnik na Donjoj Vežici. Nakon mise zadržali su se na euharistijskom klanjanju koje je predvodila zajednica mladih Fides et caritas, a glazbeno animirao župni Assunta band. Moderator susreta bio je povjerenik za sveučilišni pastoral dr. Nikola Vranješ.

U propovijedi je Šarić snažnim riječima mlade ohrabrio da žive i svjedoče vjeru. „Bog je veći od tvojega grijeha i daje ti ono što ti nitko ne može dati, a to je ljubav koja nadilazi ljudski razum. Bog ti danas želi reći ti si moje dijete, ja te ljubim i opraštam ti grijehe. Ali Bog te ujedno zove na odgovornost, na nešto radikalno, poziva te na svetost. Bog od nas ne želi osrednjost nego želi vjerodostojne svjedoke“, rekao je Šarić.

U klanjanju koje su pripremili mladi nadovezali su se na poticaje iz propovijedi da uistinu u ovom došašću Gospodinu predaju cijele sebe, sve svoje želje, djela i misli. Mladi su, klečeći pred otajstvom euharistije molili za ljubav riječima: „Gospodine dok klečim pred Tobom i divim se Tvojoj ljubavi, želim Ti večeras poput Marije reći: Evo me! Jačaj u mojoj zajednici i u ovome gradu civilizaciju ljubavi počevši od mene“. Nakon klanjanja susret je nastavljen druženjem u župnim prostorijama.

Skip to content