Darivanjem ćete dobiti više
Kategorija:
Vijesti

Tijelovo u Dramlju

Proslavljajući blagdan Tijelova, 30. svibnja, riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je misu u župi sv. Jelene u Dramlju na kojoj je krizmao 27 krizmanika. Nakon mise i euharistijskog klanjanja Presvetom, nadbiskup je uručio i priznanja župljankama kojima je župnik Zlatko Ćibarić želio zahvaliti za njihov angažman u Godini vjere. Priznanja su dobile Sanja Jelovac i Marijana Belić-Manestar iz Dramlja i Maja Miloš iz Jadranova.

„Otajstva koja danas slavimo odnose se na događaje s posljednje večere, na ustanovljenje euharistije. Isus je tijekom cijelog svog djelovanja učenicima objašnjavao značenje tog čina pretvorbe kruha u njegovo tijelo i vina u njegovu krv. To je čin u kojem Isus sam sebe dariva“, rekao je nadbiskup u propovijedi objašnjavajući vjernicima značenje blagdana Tijelova.

„U svijetu ima dovoljno kruha za sve, ali previše je sebičnosti i nespremnosti na dijeljenje. Blagdan Isusovog tijela i krvi poziva na velikodušnost, jer Isus je sebe dao. Tako nam je primjerom pokazao kako treba darivati, ne samo materijalno, nego cijelim bićem. Budite spremni na darivanje i umnožit će vam se, to je Isusov poziv i primjer“, rekao je nadbiskup. Objasnio je da je na značenje euharistije i darivanja Isus ukazao i u događaju kada je s malo riba u kruhova nahranio cijelo mnoštvo. Tu evanđelje prikazuje dva čuda. Jedno je umnažanje kruhova koje poručuje da, s vjerom, Bog svakoga dana daje potrebno za život. Drugo, još veće čudo je darivanje, to je poziv svim kršćanima. „Bog svima daje i poziva na dijeljenje. Nažalost, zbog ljudske sebičnosti događa se da neki imaju previše, a drugi premalo. Zbog toga nas Isus poziva da se odreknemo sebičnosti, da poput njega darivamo cijelim svojim bićem jer samo tako ćemo moći graditi bolji svijet“, objasnio je nadbiskup.

Skip to content