Da život biraju
Kategorija:
Vijesti

Mala Gospa

Marijin rođendan, Mala Gospa, u svetištu Majke Božje od Krasna 8. rujna proslavljen je krizmom i euharistijom koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić. U svom rodnom mjestu, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, nadbiskup je okupljenim hodočasnicima progovorio o daru života i opasnostima demografske stagnacije.

„Molimo za dar Duha Svetoga, za ove krizmanike i za sve župljane, da život biraju. Budućnost je tamo gdje je život. Nažalost na našim prostorima ga je sve manje“, rekao je nadbiskup. „Primjećujemo također da je i sve manje duhovnosti, ljubavi, solidarnosti… i često mislimo da su drugi za to krivi. Ali ovo nas mjesto, ovo svetište, poziva da razmislimo o tome što sami činimo po tom pitanju. Naša će zemlja, naš narod i Europa, biti kršćanski, u njima će biti vjere ukoliko smo i sami vjernici i živimo kršćanski. Jer ono što istinski može utjecati na drugoga jedino je osobni primjer.“

Nadbiskup je vjernicima preporučio da primjere svjedočenja vjere pronađu upravo u Mariji i Isusu Kristu te ih pozvao da u molitvi traže snagu za život u vjeri čak i u teškim trenucima. „Neka naš susret danas bude preokret u našim životima, da nakon mise odavde odemo promijenjeni, obraćeni. Gospodin želi da mu budemo svjedoci, životom i življenjem vjere. To ne možemo ako ne molimo. Ali ako se istinski obratimo tada niti stvarnost u kojoj živimo ne može ostati ista“ rekao je nadbiskup te pozvao vjernike da preispitaju sami sebe i razmisle u čemu se mogu mijenjati, kako još vjerodostojnije živjeti vjeru.

Skip to content