Crkva u očekivanju novog Pape
Kategorija:
Vijesti

Katolička crkva je u očekivanju novog Pape. Američki kardinal koji redovito tvita i piše blog, opisao je ozračje na sastancima koji su održavani u Vatikanu. Napisao je kako su dani između odlaska staroga pape i izbora novoga “kao oni u Jeruzalemu nakon uznesenenja našeg Gospodina na nebo”. “Cijela crkva se tada molila, dugo i jako, ujedinjeni sa apostolima i Isusovom majkom koji su čekali dolazak Duha Svetoga. To se događa i sada”, napisao je Dolan. Dragi vjernici i posjetitelji naše stranice, molite za novog Papu. 

Kardinal je prepričao i svoj susret sa jednom novinarkom koja ga je upitala hoće li “novi papa donijeti radikalne promjene”. “Izgledala je iznenađeno kada sam joj odgovorio – da! Potom sam joj objasnio da je Crkva u velikim promjenama, preciznije u promjenama ljudskog srca koje je Isus nazvao pokajanjem ili obraćenjem. Posao biskupa rimskog jest da čuva vjeru i istine koje nam je objavio Bog i da obnavlja Isusov poziv na promjenu srca”, pojasnio je kardinal najvažniju promjenu potrebnu Crkvi. Dolan je pisao i o “imenima” koja se spominju u međusobnim razgovorima kardinala. “Spominju li se imena? Svakako. Ali, ime o kojem se najviše govori je Presveto Ime Isusa!”, objavio je na blogu. Dodao je i kako kardinali najviše vremena provode razgovarajući o “naučavanju vjere, slavljenju sakramenta, pozivanju natrag u Crkvu onih vjernika koji su je napustili, služenju bolesnima i siromašnima, vođenju katoličkih škola, bolnica i karitativnih organizacija, ljubavi prema našim bračnim parovima i obiteljima i obrani dostojanstva braka, zaštiti života tamo gdje ga ugrožavaju rat, siromaštvo i abortus” i drugim temama. (Bitno.net)

Jučer, na 4. korizmenu nedjelju kardinal Dolan piše kako osjeća veliku radost u srcu što pripada Svetoj Rimskoj Crkvi, te nas podsjeća na istinu vjere kako je Isus za nas umro na križu i otkupio nas, te kako je Božja želja da dođemo u kuću Oca našega 

http://blog.archny.org/index.php/let-us-rejoice/

 

 

 

 

Skip to content