Biskupi Riječke metropolije
Kategorija:
Vijesti

Sabor biskupa Riječke metropolije, kako prenosi IKA, održan je 8. travnja u biskupskom ordinarijatu u Gospiću, dan uoči zajedanja HBK u Zagrebu.

Pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita dr. Ivana Devčića na saboru su sudjelovali krčki biskup Valter Župan, porečko-pulski biskup Dražen Kutleša, domaćin gospićko-senjski biskup dr. Mile Bogović i umirovljeni porečko-pulski biskup Ivan Milovan. Sabor je pozdravio i nakratko na njemu sudjelovao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Raspravljalo se o temama zajedničkima za metropoliju, s težištem na metropolijskom hodočašću u Pulu koje će se organizirati 28. rujna povodom proglašenja mučenikom Miroslava Bulešića. Biskup Bogović govorio je o popisivanju vjerskih običaja kao važnom putu za očuvanje vjere. Bilo je riječi i o temama Teološko-pastoralnog tjedna na kojem će se težište staviti na Miroslava Bulešića i kršćanske mučenike. Glede Teologije u Rijeci i pastoralne godine, raspravljalo se o permanentnom obrazovanju svećenika. 

Skip to content