Betlehemsko svjetlo stiglo u Rijeku
Kategorija:
Vijesti


U rukama katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Betlehemsko svjetlo stiglo je u kasnim poslijepodnevnim satima u nedjelju, 15. prosinca u Rijeku. Tradicionalno, doček je bio upriličen u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u kojoj je uoči dočeka održana smotra dječjih zborova Riječke nadbiskupije. 

Puno pjesme i dječjeg smijeha, ispunili su veliku kapucinsku crkvu u središtu grada koja je bila pretijesna za sve roditelje, mališane, bake i djedove i građane koji su htjeli podržati mališane Riječke nadbiskupije koji su pred riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem predstavili svoje pjevačko znanje, ali i prigodno ga darovali buketom cvijeća.

Smotra je okupila deset dječjih zborova koji su po završetku dobili prigodne zahvalnice za sudjelovanje, ali i imali priliku porazgovarati s riječkim nadbiskupom koji im se obratio po završetku njihovog nastupa. Podsjetivši na riječi, kako je istaknuo ‘jednog velikog čovjeka’ da je čovjek onoliko velik koliko je zahvalan, mališanima je uputio pitanje o tome za što su zahvalni i od koga su najviše primili. Odgovor nije dugo čekao pa su najmlađi uzvratili odgovorom koji se dopao riječkom nadbiskupu: roditelji, prijatelji, vjeroučitelji i naravno Isus, Bog itd. Interakcija s djecom pokazala je da mališani iz župa Riječke nadbiskupije vole razgovarati s nadbiskupom Devčićem koji im je ovom prigodom zahvalio na pjesmi koju su darovali svima. Na kraju susreta nakon što je u crkvu uneseno upaljeno Betlehemsko svijetlo i kada se prvi puta zapjevalo ‘Svjetlo Kristovo’, vjernici su Betlehemsko svjetlo ponijeli u svoje župe. 

Helena Anušić

Skip to content