Akcija „Za osmijeh tvoj“ i posjet potrebnima
Kategorija:
Vijesti


Studenti okupljeni u povjerenstvu za sveučilišni pastoral Grada Rijeke s povjerenikom Velimirom Martinovićem, 19. prosinca obišli su Centar za rehabilitaciju na Brašćinama, Prihvatilište za beskućnike „Ruže svetog Franje“, i Hospicij „Marija K. Kozulić“ te tom prigodom uručili darove kupljene od projekta „Za osmijeh tvoj“. Studenti su otpjevali nekoliko Božićnih pjesama s korisnicima.

Također su kupljeni darovi za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, u Domu svete Ane, koji će biti uručeni njihovim korisnicima. Tom prigodom studenti i mladi će pjevanjem animirati misu u Domu svete Ane. Povjerenik za sveučilišni pastoral rekao je kako je ovo tek početak jedne akcije koja ima za cilj potaknuti studente i mlade iz cijele Domovine na suosjećanje s potrebnima, posebno u Božićno vrijeme. Odreći se jedne kave za potrebite, smisao je ove akcije. Povjerenstvo zahvaljuje svima koji su se uključili u akciju.

Inicijativa je pokrenuta u studenom pod nazivom „Za osmijeh tvoj“. Akcija se provodila nakon mise za mlade i studente, koja je svake nedjelje u 18:00 sati u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje djeluje i boravi povjerenik za sveučilišni pastoral. Skupljala su se materijalna sredstva i odjeća za siromašne i napuštene. To je bio sastavni dio ovogodišnjeg programa Povjerenstva, kako je istaknuo povjerenik na prvoj katehezi za studente i mlade, da se prikupe dobrovoljni prilozi, prvenstveno studenata i mladih, od kojih će se kupiti pokloni i darovati u predbožićnom posjetu nekim karitativnim ustanovama Grada Rijeke. Kroz četiri nedjelje prikupiljanja skupilo se 2864 kune. U akciji su sudjelovali i ostali vjernici koji su bili nazočni na tim misama. Ovaj projekt potaknuo je i mlade iz stranke „Hrvatska zora“ pa su se i oni uključili, na način da su ručno izrađivali božićne čestitke i od darova za te čestitke skupili 1202 kune. Dakle, ukupno 4064 kune u projektu „Za osmijeh tvoj“ za potrebite i siromašne. 

Skip to content