Podjela potvrdnica o završenim seminarima
Kategorija:
Vijesti

Metropolitanski pastoralni institut podijelio je potvrdnice o završenom Seminara za teološku kulturu laika prvoj generaciji polaznika koji su završili taj dvogodišnji program. Na svečanosti dodijele na Teologiji u Rijeci 1. listopada potvrdnice im je uručio nadbiskup i metropoli Ivan Devčić potaknuvši ih da stečeno teološko znanje upotrijebe na dobrobit Crkve i društva. „Mi ne smijemo stajati po strani od problema koji muče naše društvo jer Crkva je dio svijeta. Nadam se da će vam naučeno pomoći da osjetite veću odgovornost za Crkvu, a to znači za ljude i svijet“, rekao je nadbiskup.

Na seminare koje nudi MPI u prošloj obrazovnoj godini bilo je upisanih sveukupno 44 vjernika laika. Prvu godinu Seminara za teološku kulturu laika slušalo je 15 polaznika, a njih 12 drugu. Oni su ujedno i prva generacija koja je odslušala cijeli predviđeni program te je njih troje ovom prilikom dobilo potvrdnice o završenom tečaju, a ostalih 9 primilo je potvrdu da su odslušali dvogodišnji program, no još moraju pristupiti završnom razgovoru ukoliko žele. Na jednogodišnjem Teološko-katehetskom seminaru za odgajateljice u vjeri svih 7 polaznica položilo je završni ispit, a od 10 polaznika Teološko-katehetskog seminara za pastoralne suradnike i župne animatore njih troje je dobilo potvrdu o položenom završnom ispitu.

Ravnatelj i predstojnica instituta, mr. Mario Gerić i dr. Natalija Bogović podsjetili su i na druge edukativne programe koje Institut nudi te pozvali na tečajeve trajne formacije koji bi se trebali održavati jednom do dvaput godišnje. „Ovim potvrdnicama ne bi smjelo prestati vaše teološko obrazovanje nego se ono mora protegnuti na čitav život“ rekao je mr. Gerić. Okupljenima se obratio i predstojnik Teologije u Rijeci dr. Božidar Mrakovčić koji je polaznike također potaknuo na stalno djelovanje u kršćanskom duhu i na dobrobit drugih.

Skip to content