Podijeljene prve potvrde Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu
Kategorija:
Vijesti

Na svečanoj misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci u nedjelju 5. prosinca 2010. podijeljene su prve Potvrde polaznicima Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu u Rijeci.

Svečano liturgijsko slavlje predvodio je mons. Nikola Uravić, rektor sjemeništa, a pjevanje je predvodio Riječki nadbiskupijski zbor formiran od samih redovnih i izvanrednih polaznika škole, koje je uvježbao maestro Giovanni Geraci i na orguljama pratila prof. Kristina Puh.

Potvrde je primilo četvero crkvenih glazbenika. Voditeljica škole mr. art. Andrejka Srdoč uručila ih je Adalbertu Luliću, Silviji Segnan, Ines Stanojević-Grčar i Zlatku Crnkoviću. Oni su završili smjer Liturgijske glazbe i postigli kvalifikaciju “Voditelj liturgijske glazbe”. Svi djeluju kao zborovođe i orguljaši u svojim župama i nastavljaju pohađati Nadbiskupijski zbor. Oni su na misi pokazali svoje glazbene vještine sviranjem orgulja, dirigiranjem i pjevanjem.

Posebna zahvala uime Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu, koja okuplja 46 studenata, izražena je riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću i generalnom vikaru Riječke nadbiskupije mons. mr. Emilu Svažiću, koji su bili spriječeni prisustvovati slavlju. Naročita zahvala upućena je i vlč. Siniši Vujčiću za gostoprimstvo u župi “Kosi toranj”. Ta svečana podjela potvrda s misom početak je tradicije koja će se održavati na početku svake školske godine Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu.

Skip to content