O Nadbiskupijskoj školi za crkvenu glazbu
Kategorija:
Vijesti

Od jeseni 2008. započela je s djelovanjem Riječka nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu. Škola predviđa samo jedan smjer, a to je: smjer liturgijski glazbenik. Cilj škole je dati liturgijsko-glazbenu formaciju za poboljšanje sviranja i pjevanja na liturgijskim slavljima u našim župnim zajednicama i crkvama.

Program glazbene škole predviđa formaciju u trajanju od tri godine. Predmeti su sljedeći: teorija i solfeggio, klavir, orgulje, tehnika dirigiranja, vokalna tehnika, liturgijska muzikologija i zbor.

Na kraju trogodišnjeg školovanja predviđa se specijalizacija iz sljedećih predmeta: tehnika dirigiranja, orgulje, harmonija, gregorijanski koral, zbor i interpretacija gregorijanskog korala samo za uspješnije kandidate i koji to zatraže.

U školu se mogu upisati svi oni koji su već u službi glazbenih animatora u liturgiji, te oni koji se namjeravaju posvetiti ovoj zadaći. Isto tako mogu sudjelovati oni koji žele naučiti osnove glazbe, bez prethodnog znanja pohađajući pripravnu godinu. Dob nije ograničena. Jedna školska godina podijeljena je u 25 tjedana i to od studenog do svibnja.

Sve detaljnije informacije (o predmetima, sadržaju, rasporedu, profesorima) bit će naknadno iznesene.

e-mail: crkvena.glazba@ri-nadbiskupija.hr

Skip to content