Spomen slavlje 28. godišnjice preminuća

 

Vicepostulator u kauzi sluge Božjega, fra Stanko Dodig, u Rijeci je organizirao spomen slavlje preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića, kapucina, na slijedeći način:

1) Trodnevnicom od 22. – 24. studenoga 2009. Sve tri večeri u 18.30 sati održavane su pobožnosti, i u 19 sati sveta misa s propovijedi. Voditelji trodnevnice su bili:

 prvu večer bila je nedjelja Krista Kralja, 22. studenoga, predvodio je riječki nadbiskup Ivan (jer je te nedjelje bio i susret crkvenih zborova iz prvostolnog riječkog dekanata);

 drugu večer, 23. studenog fra Maks Herceg, franjevac konventualac sa Cresa;

 i u utorak 24. studenog mons. Nikola Radić s Krka.

Sve tri večeri bio je lijepi broj prijatelja i poštovatelja sluge Božjega. Predvoditelji su isticali herojske kreposti fra Ante Tomičića, npr. otac nadbiskup Ivan istaknuo je fra Antin osjećaj za čistoću crkve i liturgijskog ruha i ostalih predmeta. Fra Maks je isticao fra antu kao ikonu crkve i samostana, predstavio ga kao neumornog radnika za slavu Božju i po ljubavi prema svakom čovjeku. Mons. Nikola Radić isticao je fra Antinu jednostavnost za koju je rekao: „ako je iskrena da vodi prema izvrsnosti“, stoga je fra Ante za njega „izvrstan čovjek i redovnik“.

2) Od ponedjeljka 23. studenog pa do nedjelje 29. studenog, iza večernjih misa bila je mogućnost razgledavanja izložbe odjevnih predmeta i pokorničkih predmeta sluge Božjega. Bila je mogućnost za vjernike upisa u knjigu utisaka o izložbi i o prisjećanju na samog slugu Božjega. U tu knjigu svoje dojmove i utiske o izložbi o sluzi Božjemu upisalo je 37 posjetitelja.

3) Na dan preminuća 25. studenog prva misa u 7.30 služena je u kripti kapucinske crkve na Žabici jer u njoj počivaju zemni ostaci sluge Božjega. Svečana koncelebrirana misa u gornjoj crkvi koju je predvodio i pod kojom je propovijedao fra Zlatko Šafarić, kapucin iz Karlobaga koji je napisao i kratki životopis o fra Anti. Na misi u 7.30 kripta je bila puna vjernika. Na večernjoj misi također, gornja crkva bila je ispunjena vjernicima. U koncelebraciji je sudjelovalo 11 koncelbranata. Propovjednik je nadahnutim riječima govorio o mnogim fra Antinim krepostima koje je i sam uviđao na sluzi Božjemu, živeći zajedno s njime u ovom samostanu kroz 6 godina.

Sluga Božji sve je bliže Vatikanu i Kongregaciji za proglašenje blaženih i svetih, stoga vicepostulator moli sve da ovaj hod prema Kongregaciji pratimo molitvom.

Ako nekome treba promidžbenog materijala: sličica s molitvom, prospekata, knjižica životopisa, razglednica s likom sluge Božjega, kem. olovaka s njegovim imenom i drugog, neka se javi vicepostulatoru na mobitel 091-975-22-43.

 

  Vicepostulator

fra Stanko Dodig

 

Skip to content