Učenici OŠ Zamet i Prve sušačke hrvatska gimnazija pobjednici Županijskog/Nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka

U četvrtak 16. ožujka u OŠ Srdoči održano je Županijsko/Nadbiskupijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz Katoličkog vjeronauka „Vjeronaučna olimpijada“ i Županijsko natjecanje učenika Islamskog vjeronauka. Na natjecanju iz katoličkog vjeronauka sudjelovalo je 30 osnovnih škola, 12 srednjih škola četverogodišnjeg smjera i 2 srednje škole trogodišnjeg smjera, ukupno 180 učenika i 42 vjeroučitelja mentora. U kategoriji osnovnih škola pobjedu su odnijeli učenici OŠ Zamet. Drugo mjesto pripalo je OŠ Kostrena, a treće OŠ Fran Franković – Rijeka.

Prva sušačka hrvatska gimnazija
Prva sušačka hrvatska gimnazija

U kategoriji srednjih škola najbolji rezultat ostvarili su učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije. Drugo mjesto pripalo je učenicima Salezijanske klasične gimnazije – s pravom javnosti, a treća je Ekonomska škola Mije Mirkovića. Pobjednici će nastupiti na Državnom natjecanju koje će se održati od 8. do 10. svibnja u Predgradi kod Tuhelja.

OŠ Kostrena
OŠ Kostrena

Prije službenoj dijela natjecanja održan je uvodni program koji je bio sadržajno koncipiran u duhu religijskog dijaloga u suzajedništvu s predstavnicima Islamskog vjeronauka čije se natjecanje učenika na županijskoj razini također održalo isti dan u istoj domaćinskoj školi.

OŠ Fran Franković – Rijeka
OŠ Fran Franković – Rijeka

Događaju su nazočili riječki nadbiskup Mate Uzinić, generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović, povjerenik za ekumenizam i međureligijski dijalog Mario Gerić, predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević, glavni riječki imam Hidajet ef. Hasanović sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Edita Stilin, ravnatelj OŠ Srdoči Ivan Vukić, župnik Župe Srdoči Kristijan Zeba i vjeroučitelji učenika koji su pristupili natjecanju.

Ekonomska škola Mijo Mirković
Ekonomska škola Mijo Mirković

 

Salezijanske klasične gimnazije – s pravom javnosti
Salezijanske klasične gimnazije – s pravom javnosti

(Naslovna fotografija: OŠ Zamet)

Skip to content