Tradicionalnim Concertinom Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu obilježila kraj školske godine
Kategorija:
Vijesti

Riječka Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu euharistijskim je slavljem, 3. lipnja u kapeli riječkog Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“, obilježila kraj 15. po redu školske godine. Misu zahvalnicu predvodio je Josip Vidas, a animirali su učenici Nadbiskupijske glazbene škole pod vodstvom dirigentice i voditeljice Škole, Andrejke Srdoč Geraci. Nakon misnoga slavlja, u prostorijama Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“, održan je i tradicionalni Concertino na kojem su učenici pred publikom pokazali svoje stečeno znanje i vještine iz orgulja, klavira, gitara i violine, koje su usvojili kroz ovu školsku godinu.

U svojoj se propovijedi Vidas osvrnuo na evanđeosku prispodobu o talentima koju je Isus ispričao želeći ljudima tadašnjega vremena osvijestiti odgovornost prema primljenim darovima i talentima. U duhu te prispodobe, propovjednik je istaknuo kako Gospodin svima daruje različite talente, ali i zadatak njihova unaprjeđivanja i usavršavanja kako bi se mogli umnožiti.  „Bog nam je svima dao nekakve talente pa je netko sposoban za nogomet, netko za ples, matematiku, a nekome je Bog dao novčić na kojemu piše umjetnost ili glazba, pjevanje, sviranje… Sada se moramo potruditi u svome životu da Bogu, od tog jednog malenog novčića kojeg nam je dao, vratimo puno više. Zato mu danas želimo donijeti taj jedan novčić, ali i puno više od njega jer smo ipak u ovoj školskoj godini nešto i naučili. A to ćemo danas i vidjeti jer će neki od vas pred publikom i svirati“, rekao je propovjednik.

Cilj školovanja je steći što veći broj novih generacija koje će se upoznati s pravilnim i dostojnim glazbenim dioništvom u svetoj liturgiji. Škola nudi glazbene tečajeve za odrasle, mlade i djecu kroz tri programa: smjer za liturgijsku glazbu, smjer iz orgulja i glazbeni tečaj za djecu.

Voditelji Škole čestitke upućuju svim učenicima i profesorima na uloženom trudu i izvrsnim postignućima na kraju još jedne glazbene školske godine.

Skip to content