Rijeka milosti – retro edition
Kategorija:
Vijesti

Dvorana mladosti na Trsatu bila je mjesto iz kojeg su se u slavljenju i molitvi Gospodinu zaorili mnogi glasovi i Bogu se predala mnoga plamteća srca na velikom slavljeničkom humanitarnom koncertu Rijeka milosti – retro edition. Koncert je održan 3. veljače, četvrti put za redom u gradu Rijeci, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije. Organizatorima je bila želja objediniti dvije zapovijedi ljubavi koje Isus daje: ljubiti Boga i ljubiti brata čovjeka, pa je tako ovo koncert duhovne glazbe na kojemu se slavi Boga, ali istovremeno se pomaže drugima. Prilog od prodaje ulaznica svake godine bude doniran određenim ustanovama. Rijeka milosti tako je ove godine potekla za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete”. Prikupljeni novac bit će usmjeren za poboljšanje uvjeta rada ove karitativne ustanove.

Uz Ivana Seletkovića, nastupili su Amorose, Matej Galić, Marina Matošević, Sebastijan Pešorda i Ivan Matić. Među brojnim okupljenima tu su bili i nadbiskup Mate Uzinić te generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović. O važnosti samog događanja najbolje svjedoče mnoga radosna lica i ispunjena srca.

Spominjući se 20. obljetnice od pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci, koja će se navršiti u lipnju, odabrano je geslo ‘Bit ćete mi svjedoci’. „Važna kršćanska poruka je da molitva nužno uključuje drugoga, da mi ne možemo moliti, a da ne činimo djelo ljubavi prema drugome, upravo to se želi postići ovim koncertom, da iskustvo koje drugi ovdje prime trebaju donijeti drugima. Možda svatko nije u financijskoj mogućnosti pomoći potrebitima, ali svi možemo dati osmijeh drugome, svi možemo dati ljubav drugome, pružiti nadu, doći do onih koji su usamljeni. To je bit ovog koncerta”, poručio je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije Ivan Seletković.

Ovogodišnji slavljenički koncert zasjao je u malo drugačijem, retro izdanju, kako bi se spojile dvije važne stvari: da svi ljudi koji dolaze, među kojima ima onih najmlađih do onih malo starijih, mogu podjednako uroniti u molitvu i slavljenje kroz njima poznate pjesme te da se, spominjući se 20. obljetnice dolaska pape Ivana Pavla II. u naš grad, izvode one pjesme koje su se tada bile popularne.

Četvrto izdanje Rijeke milosti ponovno je dokazao da mladi, ali i oni stariji, otvorenim srcem traže Gospodina i žele “biti svjedoci” koji će dopustiti Duhu Svetome da preko njih djeluje i proslavlja se u ovome gradu i u ovome svijetu.

Skip to content