Riječki nadbiskup Mate Uzinić uputio poruku i prigodni materijal za Nedjelju Božje Riječi
Kategorija:
Vijesti

Katolička Crkva na treću nedjelju kroz godinu, 22. siječnja 2023., četvrti put nakon Motu propria pape Franje „Aperut illis“ slavi Nedjelju Božje Riječi. Dan je to posebne pozornosti, razmatranja i slavljenja Božje riječi, u kojoj se nalazi temelj kršćanskoga poziva i života svakog kršćanina i same Crkve. Riječki nadbiskup Mate Uzinić uputio župnicima i župnim upraviteljima poruku i prigodni materijal za Nedjelju Božje Riječi.

U njoj poručuje da je i naša zadaća, u duhu ovogodišnjeg gesla „Navijestitelji Riječi“, koja svoje nadahnuće crpi iz retka Prve Ivanove poslanice: „Što smo vidjeli i čuli, navješćujemo i vama.“ (1Iv, 3). Naviještaj Božje riječi, nastavlja nadbiskup, usko je povezan sa živim i osobnim iskustvom Isusa Krista i njegovog pashalnog otajstva. Zato biti kršćanin nije tek držanje i prenošenje doktrine i idejnih sustava, nego je ponajprije svjedočanstvo o osobnom susretu i prisutnosti Krista uskrsloga u vlastitom životu. Drugim riječima, navještaj Božje riječi nije puko moraliziranje i bezdušna opsjednutost etičkim kodeksima, već je naše sudjelovanje u novom životu uskrsloga Krista – „život u Kristu“, poručuje nadbiskup Uzinić.

Na kraju, potičući župnike i župne upravitelje na svečano i dostojanstveno obilježavanje Nedjelje Božje riječi, na raspolaganje im je dao prigodne materijale koje je pripremilo Povjerenstvo za liturgijski pastoral.

 

Skip to content