80 mladih volontera u akciji

Volonterski maraton mladih, „72 sata bez kompromisa“, započeo je 12. listopada misom u Centru za mlade “Blaženi Miroslav Bulešić”. Pod ovogodišnjim geslom ‘Ostavi trag’ okupilo se 80 mladih volontera koji će u sljedeća tri dana svojim radom, vremenom i dobrom voljom pomagati 12 karitativno-humanitarnih ustanova. Misu je predvodio studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić zaželjevši mladima plodonosno volontiranje. Voditelj nadbiskupijskog Ureda za mlade Ivan Seletković, mladima je na kraju mise poručio da budu oni koji daju sebe za drugoga jer za to su stvoreni. „Nismo stvoreni za sebe, već da budemo ljubljeni i da ljubimo drugoga. Tu ljubav pokažimo onima koje ćemo susresti tijekom ova 72 sata jer je srce prvo mjesto volontiranja zato smo i započeli projekt misom, s Onime koji je bezuvjetna ljubav.“

Ovaj međunarodni projekt volontiranja u Hrvatskoj se organizira 10. put u partnerstvu nekoliko udruga mladih, a u Rijeci u organizaciji Ureda za mlade Riječke nadbiskupije četvrtu godinu zaredom.

Mladi će tijekom petka, subote i nedjelje volontirati u 12 ustanova: Centru za autizam, Udruzi Rijeka 21, Udruzi Srce za nju, Hospiciju, prihvatilištu Ruže sv. Franje, Crvenom križu, nadbiskupijskom Caritasu, Zakladi Bl. Miroslav Bulešić, Dječjem domu Ivana Brlić-Mažuranić, Domu Turnić, Sveučilišnom kampusu i Udruzi Portić.

Akcija će biti zaključena nedjeljnom misom koju će predvoditi nadbiskup Mate Uzinić, 15. listopada u 19 sati u crkvi sv. Jeronima.

Skip to content