Zahvalno slavlje Gospi Lurdskoj u samostanu na Pomeriju
Kategorija:
Vijesti

Potrebna nam je zdrava pobožnost

Godišnje zahvalno slavlje Gospi Lurdskoj i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti sestre Družbe sestara Presvetog Srca Isusova 5. kolovoza proslavile su misom u vrtu samostana na Pomeriju u Rijeci. Misu je predvodio fra Mijo Šarčević, OFM, gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu. Nakon mise, sestre i vjernici krenuli su u ophod sa svijećama do kapele Gospe Lurdske u vrtu samostana, Gospi se pomolili i položili upaljene svijeće.

Uz predvodnika slavlja, suslavili su mons. Sanjin Francetić, župnik riječke župe Uznesenja Marijina te mons. Nikola Imbrišak, svećenik u mirovini. „Moramo biti zahvalni za slobodu. Ništa ljepše, nište vrijednije u životu nema“, rekao je fra Mijo Šarčević na početku propovijedi koja je bila posvećena Mariji, Majci svih ljudi. Istaknuo je kako je i Mariju Isusovu majku, kao i Mariju Krucifiksu Kozulić, utemeljiteljicu reda, krasila zdrava pobožnost. To je pobožnost koja ne traži Boga kojekuda, na nekim posebnim, karizmatskim susretima, nego ga nalazi u svakodnevnim dužnostima, u obitelji, u ljubavi prema bližnjemu. „Drage moje sestre, kada vam je teško ugledajte se na Majku Mariju i svoju Majku utemeljiteljicu“, rekao je propovjednik.

S. Dobroslava Mlakić, vrhovna poglavarica družbe sestara Presvetog Srca Isusova, na kraju molitve pred kipom i špiljom koja je replika one Lurdu, podsjetila je na pobožnost njihove Majke utemeljiteljice službenice Božje Marije Krucifikse, za koju je u tijeku kauza beatifikacije te pozvala okupljene na druženje u samostanskom vrtu.

Skip to content