Rokovo u župama Delničkog dekanata
Kategorija:
Vijesti

Župa Brod – Zakrajac Brodski

Upravitelj župe brodske vlč. Josip Tomić slavio je 13. kolovoza, povodom blagdana sv. Roka, misu u kapeli sv. Roka u Zakrajcu Brodskom. Misi je nazočio i župnik župe sv. Izidora ratara – Divjake, vlč. g. Tomislav Zečević, a pjevao je župni zbor iz istoimene župe iz Skrada.

Na kraju mise bio je prema ovomjestnom običaju blagoslov cvijeća i grančica te nakon mise počašćenje u organizaciji župljana sela Zakrajac Brodski, Gorica Brodska te Veliki i Mali Pucak.

Na zahtjev žitelja, odobreno je od strane upravitelja župe Brod da se misa povodom blagdana Presvetog Trojstva drži u subotu uoči blagdana u selu Gorica Brodska kod istoimene kapele.

Župnik je zahvalio župniku vlč. Zečeviću na dolasku kao i skrajanskom župnom zboru, te svima koji su organizirali počašćenje i pripremu za blagdan, na čelu s gđom Božicom Beljan.

Župa Turke – filijala Hrvatsko

U selu Hrvatskom, filijali župe Turke, 14. kolovoza proslavljen je supatron, sv. Rok Ispovjedaoc.

Misu je pjevao župni pjevački zbor Plešce, a nazočilo je mnoštvo župljana i hodočasnika iz Broda, Kuželja, Zagreba, Kočevja, Rijeke, Karlovca, Tršća, Plešci, Osilnice i Fare. Na kraju mise bila je molitva za sve pokojne iz sela Hrvatsko, te ofer za crkvene objekte.

Upravitelj župe vlč. Josip Tomić ujedno je najavio prikupljanje doprinosa za potrebe DVD-a Plešce, koje dovršava Vatrogasni dom u Plešcima, uz očekivanje da svako kućanstvo doprinese u skladu sa svojim mogućnostima. Počašćenje je organizirao MO Turke.

Skip to content