Apostolski nuncij predvodio sv. Misu u Rijeci te s mons. Uzinićem posjetio Islamski centar
Kategorija:
Vijesti

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 27. ožujka, apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua pohodio je Rijeku i tom prigodom predvodio svečano liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u katedrali sv. Vida. U koncelebraciji su bili generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović, kapelan za talijansku zajednicu u Rijeci vlč. Mario Gerić i rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić.

Nakon sv. Mise apostolski nuncij i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić odazvali su se pozivu Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci i pohodili Islamski centar te džamiju. Također, posjetili su novootvoreni prvi restoran sa certifikatom primjene halal standarda u Rijeci, a koji se nalazi u kompleksu Isamskog centra.

U pratnji apostolskog nuncija i nadbiskupa koadjutora bio je povjerenik za međureligijski dijalog Riječke nadbiskupije mons. Matije Matičića.  Uz predstavnike Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci, događaju je nazočio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović. Riječki nadbiskup koadjutor uputio je na susretu prigodnu riječ podsjetivši na izvrsnu suradnju i odnose između Riječke nadbiskupije i Islamske zajednice u Rijeci.

Skip to content