Učenici iz Petrinje posjetili i župu Kantrida
Kategorija:
Vijesti

IMGP3970Radost, pjesma i ljubav stalni su pratitelji djece iz Petrinje koja su 30. lipnja došla u Rijeku gdje borave do 4. srpnja. Tako je bilo i 3. srpnja kada su posjetili župnu crkvu sv. Antuna na Kantridi i župnika Vjekoslava Kovača. „Kao kamenčić koji kada ga bacite u more napravi valove koji se šire, tako se i ovdje šire krugovi ljubavi, a župa na Kantridi htjela je biti dio toga posebno zato jer za organizaciju cijelog projekta trebamo zahvaliti OŠ „Kantrida“ i njihovim učiteljicama“, rekao je župnik koji je djeci pripremio poklone i počastio ih sokovima i sladoledom. Prije toga okupili su se na molitvi u župnoj crkvi. „Sva radost koja se osjeća na ovom susretu govori nam da je Gospodin blagoslovio vas i sve nas koji se s vama ovih dana susrećemo“, rekao je vlč. Kovač.

Projekt „Prvi put vidjeti more” organiziran je za 26 učenika posebnog odjela petrinjske OŠ Dragutina Tadijanovića, a provode ga učiteljice iz OŠ “Kantrida” u suradnji s Gradom Rijeka, Riječkim sportskim savezom i Riječkom nadbiskupijom. Jedna od voditeljica Katarina Jusup Dodig objasnila je kako su to djeca s teškoćama koja već zbog toga imaju otežan život. Njihovi su domovi stradali u potresu, a dolaze iz područja na kojem i inače život nije lagan, koje je stradalo i tijekom Domovinskog rata. „Unatoč svemu tome oni nam pokazuju kako se radovati životu. Njihovim dolaskom nisu dobili oni nego mi koji imamo priliku biti s njima ovih nekoliko dana“, rekla je Jusup Dodig

IMGP4026Ovaj humanitarni projekt u OŠ “Kantrida” započeo je prije nekoliko mjeseci kupovinom darova za petrinjske školarce, a nastavljen je sa željom da neki od njih dođu na more. Uz pomoć roditelja s Kantride koji su prikupili novčana sredstva te drugim dobrotvorima i uz suradnju s drugim riječkim ustanovama projekt se ovih dana uspješno realizira, a učenici i njihovi pratitelji iz Petrinje posjetili su Trsatsko svetište, otok Krk i Franjevački samostan na Košljunu, Astronomski centar u Rijeci, otišli na izlet u Istru, prošetali Opatijom i Rijekom te obišli kulturne ustanove, a organizirana je i škola plivanja.

 

 

Skip to content