Tradicionalni doručak na Badnjak Nadbiskupa i Gradonačelnika
Kategorija:
Vijesti

Nastavljajući tradiciju susreta na Badnjak i tradicionalnog doručka u petak 24. prosinca u Nadbiskupskom domu u Rijeci susreli su se riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Susretu i doručku pridružili su se najbliži nadbiskupovi suradnici generalni vikar vlč. Mario Tomljanović, bivši generalni vikar mons. Emil Svažić i kao i suradnici gradonačelnika Filipovića: zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i  Goran Palčevski, predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj te bivši gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nadbiskup Devčić istaknuo je kako ove susrete doživljava kao kao lijepu i radosnu tradiciju koja je dokaz dobrih odnosa Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke. “S moje strane učinio sam sve u proteklih dvadeset godina da naši odnosi budu sve bolji i jesu takvi. Želim gospodinu Gradonačelniku da nastavi raditi u smjeru dobrobiti građana. Ljudi u gradu su isti, neki su vjernici, neki nisu, no svi smo, kako bi papa Franjo rekao – Fratelli tutti – svi smo braća. Trebamo međusobno surađivati, a osobito mi koji imamo određene službe i veće odgovornosti za stvaranje dobrog ozračja u društvu u kojemu živimo.” Nadbiskup Devčić na kraju je svim djelatnicima Grada Rijeke, na čelu s gradonačelnikom Filipovićem, kao i svim građanima grada na Rječini, zaželio radostan Božić i blagoslovljenu novu godinu.

Gradonačelnik Rijeke, Mirko Filipović, iskustveno je kao zamjenik gradonačelnika već sudjelovao na doručku kod riječkog nadbiskupa te je izrazio radost nastavkom tradicije doručka na Badnjak kod mons. Devčića. “Prilika je to za sumiranje godine koje je na izmaku kao i da uputimo lijepe želje za godinu koja dolazi. Rijeka je uvijek bila grad u kojemu je dijalog bio na zavidnoj razini. Suradnja s Riječkom nadbiskupijom je uvijek bila dobra i kvalitetna i nema razloga da se takva i ne nastavi.” Gradonačelnik Filipović podsjetio je na nedavno održani susret Gradonačelnika s predstavnicima svih vjerskih zajednica. Na  njemu je istaknuta da, iako su vjere različite, u temelju su iste, jer zagovaraju vrijednosti koje su humanističke i koje u našim politikama nastojimo provoditi, rekao je Filipović.

Nakon doručka u Nadbiskupskom domu, gradonačelnik je sa suradnicima posjetio trsatske franjevce.

Skip to content