Susret mons. Uzinića s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova
Kategorija:
Vijesti

2U petak 19. veljače u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinića susreo se s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova Riječke nadbiskupije. Susretu su nazočil koordinator pastoralnih ureda Riječke nadbiskupije Mato Berišić i teološki ekspert i savjetnik Ureda za pastoral Riječke nadbiskupije Nikola Vranješ.
Nakon molitve nadbiskup je zahvalio na odazivu i izrekao želju da susreti postanu redovni kako bi “zajednički mogli ono što činimo – učiniti djelotvornijim u korist onih kojima smo poslani”. Usmjereni smo jedni prema drugima. Ujedno, rad s djecom i mladima traži da ono što činimo, činimo s ljubavlju. To nije samo zanimanje nego zvanje, poručio je mons. Uzinić.
Tijekom susreta ravnatelji i odgojitelji predstavili su prošlogodišnji rad pojedinih ustanova i upoznali nadbiskupa koadjutora, kao i jedni druge, s problemima s kojima se susreću kao i s budućim planovima.

3Rad ustanova predstavili su: odgojiteljica u Dječjem vrtiću „Nazaret“ s područnim objektom – jaslicama „Mima“, s. Kristina Tunić, ravnateljica Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ Jasna Buketa, ravnatelj Salezijanske klasične gimnazije don Dragutin Detić, voditeljica Ženskog učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“ s. Martina Vlahović, zamjenica voditeljice Doma za studentice „Sveti Vinko“ s. Mirjam Laco, voditeljica Katoličkog doma za studentice „Valponasca“ s. Zrinka Majstorović i predstojnica Teologija u Rijeci s. Nela Gašpar.
Na temelju dosadašnjeg iskustva rada pojedinih ustanova pokazalo se da u Riječkoj nadbiskupiji postoji veliko zanimanje za upis djece u katoličke vrtiće i škole, kao i za smještaj učenika i studenata u katoličkim domovima. Sudionici su izmijenili korisna iskustva i složili se da je takva razmjena važna, kao i međusobna povezanost i koordinacija rada pojedinih ustanova.

Skip to content