Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić pohodio župe Zlobin i Hreljin
Kategorija:
Vijesti

web-hrNa drugu korizmenu nedjelje, 28. veljače župe Zlobin i Hreljin pohodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić i tom prigodom slavio mise sa župljanima ovih župa bakarskog dekanata. S obzirom na epidemiološke mjere samoizolacije, župnik vlč. Marko Šarić nije mogao suslaviti nedjeljnu euharistiju u zajedništvu s Ocem Nadbiskupom. Članovi župnih zajednica radosna su i otvorena srca dočekali mons. Uzinića koji se našalio kako je k njima došao i kao biskup ali i u službi zamjenika vlč. Šarića.

U nadahnutoj propovijedi o Isusovu preobraženju nadbiskup je kazao da bi ih vjernici trebali promatrati u kontekstu današnjih kušnji i tame negativnih vijesti vezanih uz pandemiju koronavirusa kao i svih drugih nedaća suvremenog svijeta, a poput tračka svjetla na izlazu iz tunela. Učenicima je Isus jasno dao nagovijestiti da iza tame, muke i smrti dolazi sjaj uskrsnuća. Jednako kao što je Abraham u kušnji života stavio svoje povjerenje u Boga i mi smo pozvani čvrsto vjerovati da nema ništa na ovom svijetu što bi moglo u nama pobuditi sumnju u neizmjernu veličinu Božje ljubavi i blizine prema svakom čovjeku. Nadbiskup je u nastavku istaknuo misli sv. Pavla: “Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?” (Ruim 8,31) Iako nam teške okolnosti svakodnevice često mogu pobuditi drugačija razmišljanja, pogrešno bi bilo vjerovati da Bog nije uvijek uz nas i na našoj strani, poručio je mons. Uzinić.

Na kraju sv. Mise u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na Zlobinu prigodnu riječ mons. Uziniću uputila je Miomira Hodžić i tom prigodom uručila mu dar župljana. U župnoj crkvi sv. Jurja mč. na Hreljinu pozdrav nadbiskupu izrekao je Ivica Živko, a dar uručila ministrantica Iris. Nadbiskup je srdačno zahvalio vjernicima župa Zlobin i Hreljin i izrazio još jednom svoju blizinu i zajedništvo s njima.

 

Skip to content