29.10. – 2.11.2021. – Proslava svetkovine Svih svetih i Dušnog dana

Datum održavanja: 29. 10. – 2. 11. 2021.

Župa sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali u ponedjeljak 1. studenoga, proslavlja svoje nebeske zaštitnike. Proslavi župnog blagdana prethodi trodnevna duhovna i liturgijska priprava koju predvode župnik vlč. Luka Pranjić i župni vikar don Luka Klarica. Trodnevnica počinje u petak 29. listopada i trajat će do nedjelje 31. listopada. Euharistijska slavlja u petak 29. listopada i nedjelju 31. listopada na rasporedu su u 18 sati, dok će se sv. Misa u 30. listopada služiti u 9 sati. Pola sata prije mise je krunica i prilika za ispovijed.

Na svetkovinu Svih svetih 1. studenoga, svete mise slavit će se:

u 8:00 sati (predvodi župnik vlč. Luka Pranjić),

u 11:00 sati (predvodi generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Mario Tomljanović) i

u 15:00 sati (predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić). Nakon svete mise u 15 sati kod središnjeg križa na groblju Kozala, nadbiskup će moliti odrješenje za sve pokojne.

Na Dušni dan u utorak 2. studenoga, sveta misa na talijanskom jeziku služit će se u 15 sati u kripti crkve. Misu predslavi vlč. mr. Mario Gerić, a u 18 sati na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi liturgijsko slavlje predvodit će župni vikar don Luka Klarica.

Na svetkovinu Svih svetih 1. studenog na gradskim grobljima Zamet, Drenova i Trsat mise će se služiti u 15 sati, u ostalim župama prema župnom rasporedu. U utorak 2. studenog na Spomendan svih vjernih mrtvih sv. Mise u župama Riječke nadbiskupije služit će se prema župnim rasporedima.

Skip to content