24.10.2021. – Misijski tjedan u Riječkoj nadbiskupiji

Datum održavanja: 24. 10. 2021.

U nedjelju, 24. listopada 2021., Crkva slavi 95. Svjetski dan misija – Misijsku nedjelju. Vjernici su tu nedjelju pozvani na molitvenu i materijalnu pomoć misionarima i misionarkama koji djeluju u siromašnim zemljama Afrike, Azije, Latinske Amerike, Oceanije i Europe. Geslo ovogodišnjeg Svjetskog misijskog dana je: Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo (Dj 4,20). U tom duhu Povjerenstvo za misije Riječke nadbiskupije organizira misijski tjedan u samostanskim kapelama Riječke nadbiskupije u kojima djeluju ženske redovničke zajednice. Molit će se misijska krunica, slaviti sv. Misa i organizirati euharistijsko klanjanje za misije, misionare i misionarke.

PROGRAM:

Ovogodišnji Misijski tjedan započinje u ponedjeljak 18. listopada u Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić”. Školarci će u 9 sati moliti krunica za misije i misionare u okviru projekta Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije “Milijun djece moli krunicu za jedinstvo i mir”.

U utorak 19. listopada, u suradnji s Uredom za pastoral mladih služiti će se sv. Misa i klanjanje za misije i misionare u crkvi sv. Jeronima u Rijeci. Početak je 18:30 sati. Predvodi fra Ivan Dominik Iličić, starješina dominikanskog samostana.

U srijedu 20. listopada sv. Misa će biti služena u samostanu Službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina – OMNIA DEO na Trsatu s početkom 8 sati. Predvodi nadbiskupijski vikar za kler don Vjekoslav Đapić.

U četvrtak 21. listopada sv. Misa bit će slavljena u samostanskoj kapeli Družbe Sestre Presvetog Srca Isusova na Pomeriju s početkom u 18 sati. Predvodi generlni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović.

U petak 20. listopada sv. Misa slavit će se u samostanskoj kapeli sv. Josipa Družbe sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga (Kresnikova 15). Predvodi je ravnatelj Salezijanske klasične gimnazije don Dragutin Detić, a početak je u 18:30 sati.

U subotu 23. listopada misno slavlje u 18 sati u samostanskoj kapeli Kuće matice Družbe Sestre Presvetog Srca Isusova na Donjoj Drenovi predvodit će dušebrižnik Družbe, mons. Nikola Imbrišak.

Posljednjega dana Misijskog tjedna, u nedjelju 24. listopada, kada se slavi Svjetski dan misija, svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u Rijeci u 11 sati predvodit će riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. Također, vjernici će moći čuti svjedočanstvo hrvatske misionarke s. Mirjam Filipović, redovnica Družbe Služavki Kristovih koja djeluje na Haitiju.

Skip to content