Dodijeljena posvjedočenja šestorici đakona
Kategorija:
Vijesti

IMGP3342Šestorica đakona riječkog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ primili su 14. svibnja posvjedočenje da su završili 6., đakonsku godinu teološkog studija i time se na korak približili skorom svećeničkom ređenju.

Luka Klarica, Hrvoje Mandić i Tomislav Nikolić trebali bi u lipnju biti ređeni za svećenike Riječke nadbiskupije, Jurica Vekić i Stipe Breko na putu su da postanu svećenici Porečke i Pulske biskupije, a Andrija Živković uskoro bi trebao biti zaređen za svećenika Krčke biskupije. Posvjedočenje o uspješnom završetku đakonske godine dobili su nakon završnog razgovora s poglavarima i profesorima, rektorom sjemeništa mr. sc. Mariom Gerićem, prof. dr. sc. Mariom Tomljanovićem i prof. dr. sc. Nikolom Vranješom. Na svečanom činu dodjele posvjedočenja sudjelovao je i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je đakonima uputio riječi podrške i čestitke. Poručio im je da nastave u svom rastu na svećeničkom putu te zahvalio njihovim voditeljima u đakonskoj godini u kojoj su kandidate duhovno, intelektualno i praktično pripremali za primanje sakramenta svećeničkog ređenja.

Od ove godine program 6. đakonske godine teološkog studija u Rijeci organizira i provodi Metropolitanski pastoralni institut, iz tog su razloga po prvi put na ovaj način, skromno i uz sva epidemiološka ograničenja, đakonima svečano dodijeljene potvrde, posvjedočenja, o uspješno završenoj đakonskoj godini, posljednjoj formativnoj stepenici na putu do svećeničkog ređenja.

Skip to content