Dan posvećenog života u Trsatskom svetištu
Kategorija:
Vijesti

web-tBlagdan Svijećnice i Dan posvećenog života 2. veljače proslavljen je u svim crkvama Riječke nadbiskupije blagoslovom svijeća, svjetla Kristovog i manjim okupljanjima redovničkih zajednica, u skladu s epidemiološkim ograničenjima. Zbog važećih epidemioloških mjera u Riječkoj nadbiskupiji izostala je tradicionalna, zajednička proslava Dana posvećenog života koja je započinjala molitvom u crkvi sv. Jeronima, nastavljala se procesije do katedrale sv. Vida u kojoj je slavljena misa s blagoslovom svijeća. Ove godine redovnice, redovnici i Bogu posvećene osobe Svijećnicu su proslavili u krugu svoje zajednice.

U Trsatskom svetištu svoj dan proslavili su franjevački redovnici iz Reda male braće te članovi Franjevačkog svjetovnog reda. Večernju misu s blagoslovom svijeća predvodio je čuvar Trsarskog svetišta i gvardijan franjevačkog samostana fra Krunoslav Kocijan.

Podsjetio je okupljene da Krist sve vjernike poziva da svojim životom svjedoče da su svećenici Božji. „Krist nas poziva da sudjelujući na misnom slavlju sjedinimo svoje trpljenje s njegovim.“ Istaknuo je kako redovnici i osobe koje su svoj život na poseban način posvetile Bogu daju neprocjenjiv doprinos Crkvi. „Oni svjedoče da je Krist onaj zbog kojeg je vrijedno sve ostaviti. Iako neki kažu da je redovništvo danas u krizi, ono će uvijek imati budućnost bude li Krist na prvome mjestu, u molitvi i radu.“ Na kraju propovijedi pozvao je na molitvu za osobe koje žele biti Bogu posvećene.

Skip to content