Dan domovinske zahvalnosti uz molitvu Gospi Lurdskoj
Kategorija:
Vijesti

IMGP4401Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci 5. su kolovoza, uz proslavu Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, misnim slavljem zahvalile i za izgradnju špilje Gospe Lurdske koja se nalazi u vrtu samostana Družbe na Pomeriju. Špilju, koja je replika one u Lurdu, sestre su 5. kolovoza 1911. godine podignule u znak zahvale Gospi za ozdravljenje utemeljiteljice Družbe, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić.

Misno slavlje predvodio je svećenik Krčke biskupije vlč. Zvonimir Dudić Badurina koji je u poticajnoj propovijedi pozvao na optimizam, ponos i domoljublje. „Nažalost, umjesto ponosa i radosti, u javnosti nam se nameću negativne vijesti, pune kritika i lošeg. To ja nazivam ‘sustavnim ubijanjem u pojam’“, rekao je vlč. Badurina. Zbog toga je naveo niz svijetlih primjera u Hrvatskoj, od sportskih uspjeha do izgradnje Pelješkog mosta.

Program je započeo molitvom krunice ispred špilje Gospe Lurdske, a nakon mise okupljeni su formirali procesiju sa svijećama, po uzoru na onu koja se održava u Gospinom svetištu u Lurdu te položili svijeće pred Gospin kip i pomolili se.

Skip to content