17. Riječki planinarski križni put
Kategorija:
Vijesti

jpgpkpRiječka nadbiskupija i Akademsko katoličko društvo “Jeronim” u subotu 20. ožujka organizira 17. Riječki planinarski križni put. Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja pobožnost neće biti održana na način kako je to do sada bilo uobičajeno, nego će stazu propješačiti predstavnici zajednica i udruga pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Ovogodišnji Riječki planinarski križni put posvećen je Godini sv. Josipa. Tekst je pripremila vjeroučiteljica i katehistica Maja Šimičić Roksandić i bit će dostupan na službenoj mrežnoj kao i Facebook stranici Riječke nadbiskupije. Organizatori pozivaju vjernike da one koji će toga dana proći stazu od katedrale sv. Vida do Velog vrha, prate molitvama u svojim župnim zajednicama i domovima.
Članovi Organizacijskog odbora ističu da će putem kojim su hodale generacije vjernika nositi molitve svih koji neće moći sudjelovati u Riječkom planinarskom križnom putu. Molit će se i za sve oboljele i umrle od COVID-19, kao i završetak pandemije koronavirusa.

Tekst 17. riječkog planinarskog križnog puta bit će snimljen i na Nedjelju Muke Gospodje dostupan na Youtube kanalu i Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Skip to content