Umro dr. Đuro Puškarić
Kategorija:
Vijesti

OSMRTNICAU srijedu 5. kolovoza 2020. u 75. godini života i 49. godini svećeništva u KBC-u Sušak u kuću Očevu prešao je umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić. Sprovodna misa s obredom ukopa počinje u 16:00 sati u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima.

Vlč. dr. Đurio Puškarić rođen je 25. rujna 1945., u Vođincima. Prva četiri razreda osnovne škole završio je u Vođincima, druga četiri u Starim Mikanovcima. Gimnaziju počinje u Sjemeništu u Zagrebu, a završio ju je u Đakovu gdje je maturirao 1965. Zatim polazi u vojsku u Mostar. Filozofiju započinje u Zagrebu, a završava 1969. u Beču. Zaređen je za prezbitera 4. srpnja 1971. u Vođincima. Zatim polazi teologiju u Rimu na Papinskom Sveučilištu Lateranum, gdje s licencom završava 1973. Poslije studira patrologiju na Institutu Patristicum Augustinianum u Rimu, koji završava doktoratom 1977. (Trinitarni misterij u propovijedanju sv. Augustina). Inkardiniran je 1. studenog 1980. U Riječko-senjsku nadbiskupiju.

Službe koje je vršio u Riječko-senjskoj nadbiskupiji, a poslije u Riječkoj nadbiskupiji su: Dekan, član prezbiterskog vijeća, član zbora savjetnika, ravnatelj Riječkog Caritasa, povjerenik za katoličke udruge i pokrete, djelovao je kao župnik u mjestimaVrbovsko, Ogulin, Veprinac, Ičići i Rukavac.

Počivao u miru Božjem.

 

 

Skip to content