Svetkovina sv. oca Dominika u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

2020-08-09-naslovna-d-rU samostanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci svečano je u subotu 8. kolovoza proslavljena svetkovina utemeljitelja Reda propovjednika – sv. oca Dominika.

Prije početka misnog slavlja, starješina samostana fr. Ivan Dominik Iličić uputio je riječi pozdrava. Euharistijsko slavlje predvodio je fr. Bernard Barbarić – gvardijan s Trsata koji uskoro odlazi u Viroviticu na novu službu.

Suslavili su novo postavljeni samostanski starješina fr. Ivan Dominik, skorašnji trsatski gvardijan fra Krunoslav Kvocajn, mons. Sanjin Francetić, župnik najstarije gradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, braća dominikanci i drugi svećenici iz Rijeke. Asistirali su dominikanski i franjevački novaci.

Propovjednik je održao jezgrovitu i nadahnutu propovijed. Predstavio je dvije bitne Dominikove osobine. Prva je molitva, a druga studij. Molitva prethodi svemu, produbljuje učenje, daje mu snagu, a navjestitelju Radosne vijesti autentičnost, rekao je fr. Bernard.

Prije svečanog blagoslova, samostanski starješina zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i zaželio mu sretan put na novu službu. Zahvalio je svim svećenicima koji su koncelebrirali i novacima. Hvalu je uputio svima koji su na bilo koji način pomogli da slavlje svetkovine utemeljitelja dominikanskog reda bude svečano.

 

Skip to content