Svečana podjela potvrdnica i upisi u NŠCG
Kategorija:
Vijesti

web-skolaU subotu 2. listopada 2020. u Velikoj dvorani Ordinarijata Riječke nadbiskupije održana je svečana podjela potvrdnica učenicima koji su završili svoje školovanje u Nadbiskupijskoj školi za crkvenu glazbu. Svečanost je, zbog pandemije koronavirusa, organizirano u okvirima preventivnih mjera, skromnije u odnosu na prethodne godine.  Podijeljeno je šest potvrdnica i to na Prvom stupnju za smjer Voditelja liturgijske glazbe, odnosno za liturgijsko glazbenog animatora u trajanju od tri godine.  Potvrdnicu su dobile: gđa. Snježana Mrkonja (župa Presvetog Srce Isusovo, Zamet – Rijeka); gđa. Sonja Kulaš (župa sv. Romualda i Svih Svetih, Kozala – Rijeka), gđa. Nedeljka Vranješ (župa Uznesenja B.D.M., Crikvenica), Marija Sučić (župa sv. Romualda i Svih Svetih, Kozala – Rijeka), Eva Čubrić (župa sv. Petra Vidici, Šibenik, Šibenska biskupija), Dario Colnar (župa sv. Jurja, Lič i župa sv. Antuna Padovanskoga, Fužine). Potvrdnice je uručila prof. Ariana Bossi.

Istog dana bili su i upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu za školsku godinu 2020. – 2021. Upisalo se oko 20 odraslih polaznika u smjer Liturgijske glazbe od kojih 10 u prvi stupanj i 7 u drugi stupanj – smjer orgulja i 3 izvanrednih polaznika. Na dječji tečaj upisalo se oko 30 –tak djece. Ove školske godine upisalo se ukupno više od 50 polaznika u NŠCG.

Od ove godine započela su on-line predavanja iz Liturgijske muzikologije na koja se prijavilo 55 crkvenih glazbenika iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva. Zanimanje za Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazvu je veliko i još uvijek se budući polaznici mogu upisati putem e-maila: crkvena.glazba.ri@gmail.com.

Skip to content