Proslava svetkovine Krista Kralja u Matuljima
Kategorija:
Vijesti

web-matulji1Pandemija koronavirusa nije spriječila župljane Župe Krista Kralja u Matuljima da dostojanstveno i poštujući nužne epidemiloške mjere, u nedjelju 22. studenog proslave župni blagdan. Proslvi je prethodila trodnevna duhovna priprava. Prvog dana, 19. studenog, misno slavlje služio je bolnički kapelan fra Antonio Lovrić, a dan kasnije vlč. Josip Blažotić, župnik župa  Bezgrješnog Začeća BDM u Velom Brgudu, sv. Marije Magdalene u Velim Munama i sv. Martina biskupa u Vodicama. Na ovom misnom slavlju sudjelovala je Lyliane Fournier, majku francuskog dragovoljca Domovinskog rata Jean-Michel Nicolier čiji je život prekinut 1991. godine na Ovčari. Potresno svjedočanstvo majke koja je izgubila sina koji je bio odlučan u tome da svoj život žrtvuje za drugoga, potaknulo je emocionalnu reakciju svih prisutnih župljana, ali isto tako potaknulo na iskrenu brigu za druge – ljubav prema Bogu, ljudima i domovini.

Misu u subotu 21. studenog predvodio je studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličič, a na samu  svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 22. studenog,  misno slavlje u 9 sati predslavio je župnik vlč. Pero Marijanović, a Euharistiju u 11 sati vlč. Josip Peteh, župnik Župe sv. Antuna Opata u Kršanu. Sve dane duhovne pripreme kao i slavlje župnog blagdana uveličali su i katolički skauti Župe Krista Kralja Matulji koji su izradili božićne ukrase koje su se prodavali nakon svetih misa i čiji prihod je bio namijenjen pomoći najpotrebitijima. Kao i mnogo puta do sada svojim dijelima potvrdili su prije svega ljubav prema Bogu, Crkvi i domovini.

web-m1Župnik je izrazio zahvalnost ministrantima koji su pomogli u organizaciji i pripremi duhovne svetkovine, ali koji su aktivni i tijekom cijele crkvene godine pomažući svojoj Župi i župnoj zajednici. Također, crkveni zbor duhovno je oplemenio sva misna slavlja kroz sve dane svetkovine. Na kraju, iz Župe poručuju da svetkovina Krista Kralja prije svega naviješta odgovornost, nadu i slobodu te nas potiče na propitivanje naše savijesti, kako nas samih kao pojedinaca,  tako i zajednice. (M.S.)

Skip to content