Ljeto u riječkom Oratoriju
Kategorija:
Vijesti

DSC_0465Godina koju živimo po mnogočemu se razlikuje od bilo koje prije. Svakodnevica i neke „normalne“ stvari promijenile su se, pa tako i u riječkom Oratoriju. Prva je ovo godina u zadnjih 13 da završetak škole i početak ljeta nije organiziran ljetni Oratorij u poznatom obliku i istom terminu kao dosadašnjih godina. No, riječki salezijanci i mladi animatori nisu se dali obeshrabriti te su dali sve od sebe kako bi i ovoga ljeta, unutar dopuštenih mogućnosti, pružili sadržaje za djecu i mlade našega grada. Tijekom lipnja i srpnja Oratorij je bio ispunjen mnoštvom manjih događaja kao što su turniri za osnovnoškolce, mini olimpijske igre, tematske večeri, filmske večeri, klanjanje za mlade itd. Svaka večer zaključena je molitvom svete krunice u 21 i 30 na dvorištu koju mladi redovito mole.

DSC_0143Iako ljetni Oratorij nije bio održan u uobičajenom terminu, on je premješten za kolovoz te je zadobio i novo ruho. Ove godine traje čak tri tjedna te je podijeljen na srednjoškolce, starije osnovnoškolce i mlađe osnovnoškolce. Ljetni za srednjoškolce je novost i prvi puta je održan od 11. do 14. kolovoza. Okupilo se 80 srednjoškolaca koji su zajedno s 12 salezijanaca i animatora studenata upoznavali život svetoga Pavla. Pratili su njegov hod prije obraćenja te promatrali kakve je to slike o Kristu i Crkvi imao. Zatim njegov susret s Isusom i obraćenje, te na kraju njegov apostolat i poslanje. Jedan dan proveli su na izletu u Golubinjaku gdje je program vodio don Mihovil Kurkut, a pridružili su se i novi povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije don Branko Bendra te vlč. Anton Budinić iz Krčke biskupije. Uz formativne trenutke, program je bio ispunjen molitvom, igrom, plesom i svakako susretom sa živim Kristom u sakramentu Pomirenja i Euharistije. Iako je održan po prvi put, pokazao se velikim uspjehom.

DSC_0295Riječki salezijanci i mladi animatori najavljuju još dva tjedna ljetnog Oratorija: prvi od 16. do 21. kolovoza za starije osnovnoškolce, te drugi od 23. do 28. kolovoza za mlađe osnovnoškolce s istom temom: „Oče naš“. Temom će se nastojati mlade što bolje upoznati s molitvom koju nas je Isus naučio te što ona konkretno znači u životu svakoga od nas, poručuju organizatori.

Preporučamo se u vaše molitve kako bi ono što živimo u oratoriju bilo blagoslovljeno, plodonosno i prepuno mladenačke radosti te pod zagovorom i zaštitom svetog Ivana Bosca i naše Majke Marije Pomoćnice.

Skip to content