Blagdan sv. Ane u Voloskom
Kategorija:
Vijesti

Župa Volosko proslavila je blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Ane 26. srpnja svečanom misom i procesijom ulicama mjesta. Misu je predvodio ovogodišnji mladomisnik Krčke biskupije vlč. Saša Malović. Suslavili su: župnik Voloskog vlč. Petar Belanić; vlč Branimir Šapina, mladomisnik Porečko-pulske biskupije koji je predvodio jutarnju blagdansku misu; vlč. Tomislav Končurat iz Zadarske nadbiskupije; vlč. Anton Budinić iz Krčke biskupije; vlč. Laurent Kružić koji je na studiju u Rimu te vlč. Markus Tymister prof.iz Rima i župnik Hamburga. Na misnom slavlju, uz brojne vjernike iz Voloskog i okolnih mjesta, bio je gradonačelnik Opatije  Ivo Dujmić sa suradnicima.

Vlč. Malović u propovijedi je govorio o volji Božjoj iz navještenog Evanđelja gdje Isus kaže: ‘Tko vrši volju Oca moga, taj mi je brat i sestra i majka’. „Isus je onaj koga moraš gledati ako želiš biti radostan, sretan. Koliko puta je rekao vaš župnik: ljubite jedni druge! A ti prođeš pored nekog, ni ne pogledaš ga i dođeš na misu. Pokaj se jer nećeš doći u nebo. Ili misliš da licemjeran možeš doći u nebo? Isus nam je pokazao kako vršiti volju Božju. On je išao putem križa“, rekao je propovjednik. „Imamo danas sve, živimo u lijepom mjestu, a tako smo nesretni, nema radosti u srcima jer nismo izabrali Isusa za najbitnije u životu“, rekao je vlč. Malović te se osvrnuo i na svete roditelje Anu i Joakima koji nisu mogli imati djece, ali su postom i molitvom bili uslišani.

IMG-cc90765b796a3178e47a76631d6a3ff3-VNakon mise vjernici su u procesiji s kipom sv. Ane hodočastili ulicama Voloskog od crkve do mora. Procesiju su pjesmom pratili župni zbor i orkestar limene glazbe „Sv. Martin“ iz Brezničkog Huma. Blagoslovljeno je cijelo mjesto, svi stanovnici, more, brodovi  i mornari.

U ime župnika i župljana mladomisnike je pozdravio vlč. Kružić poželjevši im da uvijek ostanu sveti svećenici, a za poklon su dobili štolu.

Gordana Fumić

Skip to content