Tjedan molitve za jedinstvo kršćana
Kategorija:
Vijesti
Ekumenski odbor Grada Rijeke
Ekumenski odbor Grada Rijeke

Ekumenska osmina, tjedan molitve za jedinstvo kršćana, u Rijeci će po 22. put okupiti predstavnike i vjernike različitih kršćanskih zajednica. Program, koji započinje 18. siječnja u Trsatskom svetištu, a završava 25. u katoličkoj crkvi Gospe Lurske na Žabici, predstavljen je 15. siječnja na konferenciji za novinare u Info centru Grada Rijeke.

Ispred rimokatoličke crkve, o ovogodišnjoj temi molitve za jedinstvo govorio je o. Marko Stipetić, vicerektor riječkog sjemeništa. Baptistički pastor Giorgio Grlj podsjetio je na stoljetnu povijest ovog tjedna jedinstva, ali i na 21 godinu zajedničke molitve u Rijeci. Program događanja u ovome tjednu predstavila je pastorica Evangeličke crkve Melanie Ivančević. U tjednu od 18. do 25. siječnja predviđeni su gotovo svakodnevni molitveni susreti čiji će domaćini biti različite kršćanske zajednice. U molitvu za jedinstvo uključena je i Prva riječka hrvatska gimnazija s vjeroučiteljem Miroslavom Radićem i zajednicom učenika „Agape“. Uz predstavnike triju kršćanskih zajednica koji su predstavili program, u obilježavanju molitvene osmine sudjeluje i Makedonska pravoslavna crkvena općina „Sveti car Konstantin i carica Elena”

Molitvena osmina počet će u četvrtak 18. siječnja u 19 sati u svetištu Majke Božje Trsatske. U petak 19. siječnja multimedijalna ekumenska molitva bit će održana u dvorani Prve riječke sušačke gimnazije, a organiziraju je članovi molitveno-karitativne zajednice „Agape” s vjeroučiteljem Miroslavom Radićem. Ekumenski malonogometni turnir bit će održan u dvorani „3. maj” na Kantridi u subotu 20. siječnja, a u nedjelju je predviđen susret u Pastoralnom centru „Riječ i život” koji počinje u 19.30. Makedonska pravoslavna crkvena općina domaćin je ekumenskog susreta u srijedu 24. siječnja u 19.30 u prostorima Makedonskog kulturnog društva Ilinden u Rijeci.

Ekumenska osmina završava zajedničkom molitvom u najvećoj riječkoj crkvi, Gospe Lurdske na Žabici, 25. siječnja u 19.30.

Skip to content