Svjetski dan bolesnika
Kategorija:
Vijesti
Svjetski dan bolesnika
Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika bit će proslavljen 11. veljače, a u Rijeci će mu tradicionalno prethoditi javna tribina 8. veljače u Nadbiskupskom domu koja će dotaknuti neke aktualne teme zdravstva.

Program obilježavanja Svjetskog dana bolesnika u Rijeci predstavljen je na konferenciji za tisak 1. veljače u kapucinskom samostanu na Žabici, a o njemu su govorili dr. Asja Valković Mika, mons. Nikola Uravić te fra Eugen Pavlek, kapucin i župnik župe Gospe Lurdske na Žabici.

Misa za bolesnike tradicionalno će biti slavljena u nedjelju 11. veljače u 12.00 sati u crkvi Gospe Lurdske na Žabici, a predvodit će ju riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

Župa Gospe Lurdske blagdan svoje zaštitnice proslavit će misom u 19.00 sati koju će predvoditi mons. dr. fra Ivica Petanjak, krčki biskup koji je kao župnik nekoliko godina proveo na Žabici.

U četvrtak 8. veljače u 18,30 sati u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata bit će održana javna tribina pod naslovom dragocjenost trpljenja na kojoj sudjeluju: o. Ivan Dominik Iličić, mr. sc. Smilja Maravić-Bravar, dr. med, Zvonimir Valeđić, bacc. med. techn, Svjetlana Stanišić, bacc. med. techn. Za umjetnički program pobrinut će se Zbor mladih Riječke nadbiskupije, a voditeljica programa je novinarka Irena Hrvatin.

Istoga dana, 8. veljače, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 10,30 sati predvodit će misu u Domu za starije osobe „Kantrida“.

U ponedjeljak 12. veljače. u 11,30 sati  u Psihijatrijskoj bolnici Lopača misu će predvoditi o. Marko Stipetić MSC

U organizaciji dana proslave Svjetskog dana bolesnika sudjeluju Klinički bolnički centar Rijeka, Medicinski fakultet sveučilišta u Rijeci, Dom zdravlja PGŽ Rijeka, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ Rijeka, Medicinska škola u Rijeci i Riječka nadbiskupija.

 

Skip to content