Slavljena misa zahvalnica za Nadbiskupijsko hodočašće
Kategorija:
Vijesti

web-zah2U srijedu 4. srpnja u riječkoj katedrali svetog Vida riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predslavio je svetu misu zahvalnicu za proteklo Nadbiskupijsko hodočašće u Ukrajinu koje se održalo od 24. lipnja do 1. srpnja. S njime u koncelebraciji bio je mons. Matija Matičić, biskupski vikar i rektor riječke prvostolnice. Uz hodočasnike koji su sudjelovali na Nadbiskupijskom hodočašću, na misi su bili i drugi vjernici.

Nadbiskup je u propovijedi pozvao okupljene na promišljanje o svrsi općenito svakog hodočašća koja se očituje u traženju i nalaženju Gospodina. Citirao je riječi svetog Augustina: “Nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi Gospodine”, kroz koje je protumačio da smo stvoreni za Boga i da smo stoga pozvani tražiti Njega prije svega. Išli smo tražiti Gospodina da bismo ostali s Njime, da bi On ostao u nama i da bismo mi ostali u Njemu koji je punina života, poručio je nadbiskup. Također, vjernike je potaknuo da ostanu uz Gospodina i onda kada dođu razne protivštine na životnome putu, pa i onda kada nam se čini da nas je Gospodin napustio. Trebamo ostati uz Gospodina i zahvaliti mu na poseban način na svim milostima primljenim na ovomu hodočašću i na daru njegove prisutnosti među nama, zaključio je riječki nadbiskup.

web-zah1Pismo zahvale koje je riječkim hodočasnicima poslao ukrajinski grkokatolički svećenik otac Ljubomir, na misi je pročitao mons. Matija Matičić. Otac Ljubomir izrazio je svoju zahvalu i radost zbog toga što su riječki nadbiskup i vjernici Riječke nadbiskupija odlučili doći na hodočašće u Ukrajinu i susresti s braćom grkokatolicima u toj zemlji. Također, zahvalio i na materijalnom prilogu kojega su vjernici prikupili i darovali u svrhu pružanja pomoći bogoslovnom grkokatoličkom sjemeništu u blizini Kijeva.

Skip to content