Riječki nadbiskup susreo se s Nj. E.  Michaelom Dzebom
Kategorija:
Vijesti

web-maltezaniRiječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa suradnicima je u utorak 2. listopada u Nadbiskupskom domu u Rijeci u posjet primio veleposlanika Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog vojnog hospitalnog reda svetog Ivana, Nj. E.  Michaela Dzebu.

U sredačnom i otvorenom susretu, veleposlanik je predstavio malteški red i istaknuo da je hrvatski ogranak upravo osnovan na području Riječke nadbiskupije 2017. godine u Domu pastoralnih susreta u Lovranu. Naveo je pojedine projekte koje Red na općem planu provodi te rekao da mu je želja uključiti i Hrvatsku u projekte Reda. Zahvalio je riječkom nadbiskupu na prijemu i volji za suradnjom.

Nadbiskup Devčić je pozdravio osnivanje hrvatskog ogranka Reda, te predstavio karitativne projekte Riječke nadbiskupije poput Doma sv. Ana, Hospicija “Marija K. Kozulić” i Doma za dementne osobe koji će u blčiskoj budućnosti biti otvoren na Sušaku.

Zaključeno je da postoji velika mogućnost za suradnju na humanitarnim projektima jer je Crkva oduvijek bila prenositeljica humanosti što je vidljivo iz prošlosti i brige Crkve za osnivanje bolnica, ubožnica, hospicija i sl.

Također, veleposlanik će se na predstojećoj svećeničkoj skupštini obratiti svećenstvu, a uputiti će im i pisma kojim će predstaviti malteški red.

Susretu su nazočili mons. Matija Matičić, biskupski vikar za pastoral, vlč. Piotr Modrzejewski, ekonom Riječke nadbiskupije i vlč. Josip Tomić, direktor Domus Laurane d.o.o. i upravitelj župa Kupske doline.

 

Skip to content