Prvi redovnički zavjeti s. Marije Benedikte Krapić
Kategorija:
Vijesti

web-benediktaU samostanu sestara milosrdnica u Rijeci, 14. kolovoza, s. Marija Benedikta Krapić položila je svoje prve redovničke zavjete na tri godine. Svetu misu i obred zavjetovanja predvodio je salezijanac don Josip Krpić. U ruke svoje provincijalne poglavarice s. Ane Marije Rakocija i pred redovničkom zajednicom, s. Marija Benedikta Krapić zavjetovala je čistoću, siromaštvo i poslušnost.

Predvoditelj slavlja don Josip Krpić u nadahnutoj je propovjedio posvijestio nazočnima kako je Božji poziv upućen svakome čovjeku te da ga svatko može čuti. Međutim, nadodao je, taj Božji poziv potrebno je i poslušati i na njega odgovoriti, a to onda uključuje osobnu odgovornost pojedinca. Svatko je pozvan živjeti duhovno bogoštovlje vlastitog života. Samo na taj način možemo rasti, cvjetati i donositi plodove tamo gdje jesmo. Don Krpić potaknuo je i s. M. Benediktu da po uzoru na svetce, posebno na svoju zaštitnicu sv. Tereziju Benediktu od Križa (Edith Stein), Božju Riječ konkretno živi i svojim redovničkim predanjem ljubavlju služi drugima.

Sestra Marija Benedikta Nina Krapić rođena je 1989. godine u Rijeci. Dugi niz godina bavila se kazališnom glumom i novinarstvom. Radila je kao voditeljica i novinarka na radio Trsatu (Soundset mreža). Svoj poziv na redovnički život s. M. Benedikta Krapić otkrivala je postupno promišljajući i tražeći Božju volju za svoj život. U Družbu sestara milosrdnica stupila je 2014. nakon završenog studija prava. Godine 2016. ušla je u novicijat i uzela redovničko ime Marija Benedikta.

Skip to content