Počeo novi ciklus kateheza za mlade
Kategorija:
Vijesti

web-kateheze1„Marija – kraljica svih srdaca“  tema je s kojom je u četvrtak 11. listopada počeo novi ciklus kateheza u Centru za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“ u Rijeci u novoj akademskoj i pastoralnoj godini. Novost ovakvih događanja su i mise mladih koje će se održavati četvrtkom nakon kateheza i koju će svaki tjedan predvoditi drugi svećenik. Katehezu je vodio Josip Pende, novi povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, a od studenog kateheze će voditi i vjeroučiteljica Maja Šimičić – Roksandić.

Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji, mladima je poručio da im Marija bude kraljica srca i da u svojoj pobožnosti prema njoj osjete slatku ljubav. Kao dijete pouzdajete u nju i neka ona bude vladar vaših srdaca, rekao je povjerenik za mlade.

Nakon kateheze slavljena je misa mladih koju je predvodio bivši povjerenik za studente i mlade, a sadašnji župnik na Hreljinu i Zlobinu, vlč. Marko Šarić. Mladima je poručio da u svojim svakodnevnim trapericama idu i navještaju Krista jer svatko od nas je povjerenik za mlade, svakome od nas povjereni su drugi i živjeti kršćanstvo jedna je predivna avantura.

web-kateheze2Dragi mladi, vi ste najveći evangelizatori i najljepše je kada mladi oduševljavaju mlade slaveći Krista, poručio je vlč. Šarić. Nakon mise povjerenik za mlade zahvalio je vlč. Šariću na dolasku te pozvao sve na sudjelovanje u događajima koji su budu odvijali u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić”.

 

Skip to content