Održana mjesečna duhovna obnova za mlade
Kategorija:
Vijesti

web-duhovna-obnova-studenti1U srijedu, 24. siječnja u kapeli Centra za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“ održana je mjesečna duhovna obnova za studente i mlade. Bila je to prilika za mnoge da pristupe sakramentu ispovijedi, kao i da sudjeluju na molitvi krunice.  Središnje misno slavlje predvodio je dominikanac fra  Ivan Dominik Iličić.

U propovijedi se osvrnuo na pročitani odlomak iz Markova evanđelja o prispodobi o sijaču, te potaknuo okupljene da promišljaju o pitanju: Što je to u našim životima što poput posijanog zrna treba umrijeti kako bismo mogli živjeti novim životom s Isusom Kristom? Potrebno je otvoriti se Bogu, dopustiti mu da nas zahvati jer On djeluje poput restauratora i čini da slika Božja u nama zablista u punom sjaju, rekao je propovjednik. „U prispodobi o sijaču čuli smo kako je potrebno imati korijenje, duboke temelje kako bismo mogli živjeti poput sv. Franje Saleškog, biskupa i crkvenog naučitelja čiji spomendan danas slavimo. Tada ćemo moći ići i do te mjere u svojim životima da poput bl. Miroslava Bulešića uzmognemo reci: ‘Moja osveta je oprost’“. Dodao je da smo pozvani biti poput prvih kršćana, da drugi kada nas vide prepoznaju da smo radosni, da se ljubimo i živimo dimenziju zajedništva. „Stavimo Gospodina na prvo mjesto u svojim životima i blagoslovit će nas strostruko. Nema ništa ljepše od biti kršćanin, ali i ništa zahtjevnije. No, mi znamo tko nam daje snagu i kome smo povjerovali.“

Zaključujući propovijed potaknuo je mlade da misu prikažu za osobne spoznaje da smo Bogu dragocjeni. Promislimo što je to što možemo i trebamo dati Crkvi, što Gospodin želi od svakoga od nas, zaključio je fra Ivan Dominik Iličić. Po završetku euharistijskog slavlja podijelio je mladima mladomisnički blagoslov, a nakon mise mladi su sudjelovali u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te kratkoj pobožnosti – molitvi i litanijama na čast bl. Miroslava Bulešića. Večer je zaključena zajedničkim druženjem u prostorijama Centra. Duhovnu obnovu glazbeno je animirao Zbor mladih Riječke nadbiskupije.

Skip to content