Nadbiskup Devčić susreo se s volonterkama Prihvatilišta za beskućnike
Kategorija:
Vijesti

web-prih1Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić susreo se u srijedu 24. siječnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci s ministrom Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat Nelom Pujić, doministrom Franciskom Štokić i voditeljicom projekta Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ Slađanom Tuftan.

Tema sastanka bio je rad Prihvatilišta koji se u novoj crkvenoj i kalendarskoj godini suočava s nedovoljnim kapacitetom za potrebe smještaja beskućnika grada Rijeke. Gošće su izrazile zahvalnost Nadbiskupu za dosadašnju podršku i brigu za beskućnika. U nastavku su ga izvijestile o budućim projektima te problemima s nedostatkom smještaja u odnosu na porast broja onih koji im svakodnevno kucaju na vrata Prihvatilišta. S obzirom na kompleksnost teme, o istoj će se raspravljat  ubuduće s ciljem pronalaska odgovarajućeg rješenja.

Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje” osnovao je 2007. godine Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat u prostorima koje je osigurala Riječka nadbiskupija. Kapacitet Prihvatilišta je 12 muških i 2 ženska ležaja.

Skip to content