Mladi i obitelji u katedrali sv. Vida
Kategorija:
Vijesti

web-obiteljMladima i obiteljima bio je posvećen drugi dan trodnevne pripreme za proslavu zaštitnika Riječke nadbiskupije. U katedrali sv. Vida 13. lipnja, u organizaciji nadbiskupijskog Ureda za mlade misu trodnevnice animirali su mladi, a na njoj su se okupile i obitelji koje su u proteklih godinu dana pohađale radionice u programu praćenja mladih bračnih parova u organizaciji nadbiskupijskog Ureda za obitelj.

Na kraju mise predstojnik Ureda za obitelj mons. Ivan Nikolić svečano je uručio potvrdnice za 76 obitelji koje su pohađale program te zahvalio na sudjelovanju potičući polaznike da ono što su na susretima naučili nastoje i provoditi u životu. Mjesečni susreti mladih obitelji odvijali su se u 3 dječja vrtića koja u Rijeci vode redovnice te u župi Viškovo.

Ovogodišnji program pod naslovom „Partnerstvo i kako ga ostvariti“  vodile su stručne osobe Zorica Janković, Ivana Sošić Antunović i Željka Frković. Na susretima i radionicama pomagale su supružnicima spoznati kako ojačati, njegovati i održavati skladno obiteljsko zajedništvo.

Obitelji koje su prošle ovogodišnje radionice nisu krile zadovoljstvo onim što naučile i doživjele na redovitim mjesečnim susretima uz obećanje da će u svom bračnom i obiteljskom životu nastojati ostvariti naučeno.

Cilj ovog preventivnog programa Ureda za obitelj je osnaživanje i ohrabrivanje obitelji za otvorenost, suradnju i prihvaćanje pomoći. Na susretima se djeluje preventivno kako bi se smanjile i ublažile krize koje mogu dovesti do razvoda braka te se polaznike vodi prema stvaranju čvrstih i zdravih temelja na kojima će počivati njihova obitelj.

Nakon mise trodnevnice koju je predvodio dr. Mato Zovkić, profesor biblijske teologije Univerziteta u Sarajevu, u katedrali je održan koncert riječkog zbora Schola Cantorum Rijeka.

Skip to content