Misa za početak školske godine
Kategorija:
Vijesti
srednjo
srednjo

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije 27. rujna slavljena je misa za početak školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić uz koncelebraciju don Danijela Dragičevića i vlč. Domagoja Duvnjaka. Svim prisutnima tijekom misnog slavlja na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi bili su mons. Sanjin Francetić i fra Ivan Dominik Iličić. Misno slavlje glazbeno je animirao ženski vokalni zbor. Misi su nazočili i vjeroučitelji srednjoškolaca te predstojnica katehetskog ureda Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina – Kovačević.

Nadbiskup je poručio mladima da ozbiljno shvate vjeronauk jer je to predmet koji omogućuje upoznati najveću novost koja se pojavila pod suncem, a to je Isus Krist. Što ga bolje budemo upoznavali i družili se s njim u molitvi i riječima koje nam kazuje u Svetom Pismu to će nas njegova ljubav više obuzimati i ispunjavati naša srca.

Na kraju misnog slavlja prisutnim srednjoškolcima i vjeroučiteljima predstavio se novi povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, bogoslov i budući đakon Josip Pende. Srdačno je pozdravio okupljene srednjoškolce i njihove vjeroučitelje te s oduševljenjem govorio o svom novom apostolatu. Srednjoškolcima je predstavio nadolazeći program za mlade i pozvao ih u prostorije Centra za mlade Riječke nadbiskupije ‘bl. Miroslav Bulešić’ koji se nalazi u neposrednoj blizini sveučilišnog kampusa. Izrazio je želju za osnivanjem ekipe za nogomet te rekao kako se svi zainteresirani mogu prijaviti osobno ili preko društvenih mreža (osobni Facebook profil ‘Josip Pende’ ili službena Facebook stranica Ureda za mlade ‘Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije’ https://web.facebook.com/pastoral.mladih.rijeka/). Također, stavio se na raspolaganje svima za bilo kakva pitanja, prijedloge ili razgovor.

Ana Marija Antunović

 

Skip to content