Druženje članova Vijeća mladih u povodu kraja Pastoralne godine
Kategorija:
Vijesti

web-vijece1U petak 1. lipnja članovi Vijeća za mlade, zajedno s voditeljem vlč. Markom Šarićem, povjerenikom za mlade Riječke nadbiskupije, u Tršću su održali  ‘team building’, zajedničko druženje u povodu skorašnjeg završetka Pastoralne gopdine.  Ugostili su ih vlč. Mato Berišić, župnik župe sv. Andrije ap. i župni vikar vlč. Marko Gregić.

2017./2018. pastoralna godina bila je puna različitih inicijativa, aktivnosti i događanja za mlade na nadbiskupijskog razini. Posebice valja istaknuti otvorenje Centra za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” koji od listopada 2017. godine polako postaje središte duhovnog okupljanja mladih, poručuju iz Vijeća. U Centru za mlade kroz ovu pastoralnu godinu redovito su se slavile nedjeljne svete mise, kao i mise zornice u vremenu Došašća. Mladi su imali mogućnost za sv. ispovijed, korištenje Katoličke knjižnice, redovno su se održavale mjesečne duhovne obnove za mlade, kateheze, bdijenja, tribine, različiti susreti i druženja mladih i studenata. Uz spomenute aktivnosti u Centru za mlade, Vijeće za mlade organiziralo je i Nadbiskupijski susret mladih održan u Bakru, pobožnost “Visita Iglesia” – Posjet sedam crkava u gradu Rijeci na Veliki četvrtak i Mise mladih koje se slave petkom u različitim crkvama.

Događanja koja slijede do kraja pastoralne godine su Dan mladih uoči sv. Vida i sv. misa za kraj akademske godine koja će se slaviti 17. lipnja s početkom u 19 sati ucrkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva). Vijeće organizira i “Vidfest” – festival duhovne glazbe koji će se održati 14. lipnja u perivoju Svetišta Majke Božje Trsatske s početkom u 20 sati, najavili su članovi Vijeća za mlade.

Tijekom boravka u Tršću podsjetili su se kako radosno zajedništvo, predano služenje i prepuštanje Božjem vodstvu stoji u temelju organizacije svih spomenutih aktivnosti i dogadjanja održanih tijekom Pastoralne godine. Posljednji sastanak Vijeće za mlade za ovu pastoralnu godinu održao se u ponedjeljak  4. lipnja s temom promišljanja o planu i programu rada za iduću Pastoralnu godinu kako bi nakon ljetnog odmora nastavili, koristeći različite talente, služili mjesnoj Crkvi.

Skip to content