Dekanatski susreti krizmanika
Kategorija:
Vijesti

Ove jeseni Riječkoj nadbiskupiji održana su tri susreta ovogodišnjih pripravnika za krizmu u organizaciji Ureda za mlade i Riječkog evangelizacijskog tima. Susret krizmanika prvostolnog dekanata održan je u subotu, 28. listopada 2017. u Osnovnoj školi Kozala, crikveničkog dekanata 11. studenog 2017. u Srednjoj školi dr. Antuna Barca i bakarskog dekanata 18. studenog 2017. u Osnovnoj školi Jelenje.

Novost na ovogodišnjim susretima krizmanika jest program „FIĆO“ koji je nastao kao plod tečaja „Filip“ koji je sastavni dio tečajeva Škole nove evangelizacije. Ovaj program su vodili i animirali članovi Riječkog ET-a (evangelizacijskog tima). Kateheze „Božja ljubav“, „Grijeh“ i „Spasenje“ popraćene su interaktivnim prezentacijama, prigodnim igrokazima, animacijom i pjesmom. U radionici naslova „Moj Bog i ja“ priključili su im se i vjeroučitelji dekanata. Potaknuti ispitom savjesti krizmanici su se u velikom broju odazvali na sakrament ispovijedi koji je uslijedio. Svaki susret završio bi kvizom i pjesmom.

U ovoj godini slijede još tri susreta i to:

  1. veljače 2018. za kastavski dekanat koji će se održati u Osnovnoj školi Srdoči, 17.veljače 2018. za opatijski dekanat u Osnovnoj školi Rikard Katalenić Jeretov i 3. ožujka 2018. za trsatski dekanat u Auli Ivana Pavla II.
Skip to content